EBIKE

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 36
Pagina

Biciclete electrice KROSS

Bicicleta electrică - un semn al secolului XXI

Bicicleta electrică este un simbol al secolului XXI. Trăim într-o lume din ce în ce mai aglomerată, în care pur și simplu nu există timp pentru un antrenament intens pe bicicletă. Mai ales dacă nu suntem bicicliști profesioniști și avem multe alte responsabilități care necesită atenția noastră. Prin urmare, pentru a ușura puțin deplasarea zilnică la serviciu sau pentru a ține pasul cu bicicliștii mai experimentați pe urcări dificile și abrupte, au fost create bicicletele electrice. Totuși, asta nu înseamnă că mersul pe aceste biciclete nu necesită niciun efort!

O bicicletă electrică nu este un scuter sau o motocicletă. Colocvial vorbind, pentru a vă deplasa, trebuie să pedalați. Fără efortul dvs., bicicleta pur și simplu nu va pleca din loc. O bicicletă electrică este formată din două componente principale - motorul și bateria care o alimentează. Autonomia unei biciclete electrice este determinată în principal de capacitatea bateriei, exprimată în wați-oră. Cu toate acestea, nu vă puteți limita la o anumită autonomie - aceasta poate depinde de mulți factori. Terenul, forța vântului și temperatura pot avea un impact real asupra autonomiei care va fi extinsă datorită asistenței electrice.

Care este avantajul unei biciclete electrice în comparație cu una obișnuită?

Poate părea evident, dar avantajul unei biciclete electrice în comparație cu una obișnuită este motorul cu care este echipată. Acesta oferă o asistență suplimentară pentru picioarele dvs., care vă va ajuta în timp ce mergeți pe bicicletă.

Dar de ce acest avantaj este atât de mare? Datorită acestuia, veți putea parcurge mult mai mulți kilometri decât în cazul bicicletelor tradiționale. În unele cazuri, chiar și mai mult de 100 de kilometri! Când ați avut ultima dată ocazia să parcurgeți o asemenea distanță cu bicicleta? În multe cazuri, aceasta este distanța pe care doresc să o parcurgă pasionații de ciclism de șosea.

Un alt avantaj al bicicletei este capacitatea de a ajunge ușor la serviciu sau la o întâlnire cu rudele și prietenii fără riscul de a transpira. Datorita setării corespunzătoare a asistenței electrice, este posibil sa ajungeți la destinație fără efort excesiv. Motorul este cel care va fi, în mare măsură, responsabil pentru propulsarea bicicletei. Trebuie doar să învârtiți ușor din pedale.

Cum să alegeți o bicicletă electrică?

Vă întrebați cum să alegeți o bicicletă electrică? Teoretic nu este dificil, dar în practică acest lucru s-ar putea să necesite mai multe decizii care vor trebuie analizate cu atenție. S-ar părea că trebuie doar să alegeți tipul de bicicletă asistată care vi se potrivește. Adică un MTB electric, de trekking sau o altă bicicletă. Aceasta este o parte foarte importantă a alegerii dvs., dar este și foarte important ce producător alegeți pentru bicicleta dvs. Sistemul Shimano STEPS este ales cel mai frecvent, dar unele biciclete KROSS sunt echipate și cu sistemul Bafang.

Locul plasării bateriei pe bicicletă este și el important. Bicicletele mai avansate au bateria integrată în cadru. Aceasta înseamnă că este ascunsă în interiorul bicicletei și se încarcă printr-un port special. Desigur, ea poate fi scoasă și luată acasă. Un alt tip sunt bateriile externe montate în locul suportului pentru bidon sau pe portbagaj.

Tipuri de biciclete electrice

Ca și în multe alte cazuri, bicicletele electrice pot fi împărțite în funcție de scopul pentru care au fost create:

  • Biciclete electrice MTB - biciclete MTB clasice care au fost dotate cu un motor electric. Datorită lor, vă puteți bucura și mai mult de deplasarea pe potecile forestiere și nu trebuie să vă faceți griji în timpul urcușurilor abrupte.
  • Biciclete electrice MTB XC - biciclete de performanță pentru ciclism montan care sunt perfecte pentru a completa o bicicletă tradițională de performanță. Dacă vreți să verificați traseul cursei pentru a afla unde sunt cele mai tehnice etape și elemente, atunci bicicleta electrică va fi alegerea perfectă. Nu numai că nu veți obosi în timpul deplasării de recunoaștere, dar veți fi și mai bine pregătit pentru start.
  • Biciclete electrice de turism - există ceva mai bun decât o excursie cu bicicleta? Bineînțeles! O excursie cu bicicleta pe care o vei putea parcurge fără să obosești prea mult. Încărcați-vă bicicleta cu bagaje și nu vă faceți griji dacă veți face față provocării. La drum!
  • Biciclete electrice de oraș - bicicletele de oraș sunt o alegere excelentă pentru deplasarea la serviciu și la întâlnirile cu prietenii. Cu toate acestea, o bicicletă de oraș cu motor electric vă va permite să ajungeți la destinație fără oboseală și haine transpirate.
To Top