Ochelari de ciclism

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
9 Articole

Ochelari de ciclism

Ochelarii de ciclism sunt mai mult decât un simplu adaos la ținuta de ciclism. Aceștia sunt un element important care contribuie la îmbunătățirea confortului și siguranței de deplasare. Datorită ochelarilor, veți oferi ochilor o protecție adecvată nu numai împotriva razelor solare, ci și împotriva eventualelor impurități care ar putea intra în ochi. Și dacă mergeți foarte repede, veți aprecia această barieră împotriva insectelor care altfel v-ar putea lovi ochiul. Dar acestea nu sunt toate beneficiile care decurg din mersul pe bicicletă cu ochelari.

Ochelarii de ciclism, spre deosebire de ochelarii de soare tradiționali, sunt cel mai adesea echipați cu lentile interschimbabile care pot fi adaptate la condițiile de pe drum sau la ora zilei. Lentilele galbene sau transparente vă vor ajuta în timpul deplasării în zilele înnorate sau după întuneric. Lentilele colorate sporesc perfect contrastul și vă vor ajuta să vedeți mai repede pericolele și găurile de pe drum. Pe de altă parte, ochelarii de culoare închisă sunt o alegere excelentă pentru zilele însorite.

Cum se poartă ochelarii de ciclism?

Poate părea ridicol, dar există o regulă nespusă despre purtarea ochelarilor de ciclism. Se referă la brațele ochelarilor care trebuie să fie deasupra sau sub curelele căștii.

Multe persoane nu acordă atenție la acest aspect, dar s-ar putea să vă surprindeți prietenii cu aceste cunoștințe. Cultura ciclismului a adoptat idea că cel mai bine este să purtați ochelarii peste curelele căștii. Acest fapt are propriile motive de siguranță - în cazul unui accident, ochelarii vor cădea pur și simplu de pe nas, în timp ce dacă sunt purtați sub curelele căștii, ar putea reprezenta un pericol pentru ochi. Această regulă probabil că provine din faptul că, în trecut, lentilele ochelarilor de bicicletă nu erau fabricați din policarbonat, care este un material foarte durabil și rezistent la rupere.

To Top