Îmbrăcăminte

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 65

Îmbrăcăminte pentru ciclism

Îmbrăcămintea pentru ciclism este mai mult decât un element prin care ne deosebim în mulțime. Este un echipament extrem de funcțional pentru fiecare biciclist, unde fiecare piesă vestimentară are un rol specific. Totuși, toate au un numitor comun - garantarea unui confort complet în timpul mersului cu bicicleta.

Îmbrăcămintea de bicicletă, la fel ca și hainele noastre de fiecare zi, pot fi selectate în funcție de sezonul curent. Pentru că, contrar opiniei populare, mersul pe bicicletă este o activitate efectuată pe tot parcursul anului - este suficient să vă îmbrăcați corespunzător, astfel încât gerul să nu vă sperie.

Elemente de îmbrăcăminte pentru ciclism

Îmbrăcămintea pentru ciclism poate fi împărțită în următoarele elemente:

  • Lenjeria pentru ciclism - adică stratul de bază. Rolul său este să asigure confortul pielii dvs. și cea mai eficientă îndepărtare a transpirației spre exterior, pentru a păstra pielea uscată. În funcție de anotimp, lenjeria pentru ciclism este formată din tricoul de bază (cel mai adesea sub forma unui tricou fără mâneci) și un tricou termic, care are rolul de a asigura temperatura corporală corespunzătoare.
  • Tricouri de ciclism – în funcție de anotimp, avem la dispoziție tricouri de ciclism cu mânecă scurtă și lungă. Ele pot fi, de asemenea, împărțite în funcție de stilul de ciclism. Persoanele care preferă ciclismul pe șosea aleg tricouri de ciclism care se mulează pe corp, în timp ce iubitorii de enduro și distracție pe teren le preferă pe cele cu o croială mai lejeră.
  • Jachete de ciclism – în ciuda denumirii, nu au prea multe în comun cu jachetele tradiționale. Un termen mai bun pentru o jachetă de ciclism ar fi bluzon de ciclism. Oferă o protecție bună împotriva vântului, iar iarna - datorita materialelor folosite - oferă protecție împotriva frigului.
  • Șosete de ciclism - șosetele nu pot fi comparate. Și cel mai bun exemplu reprezintă aici șosetele de ciclism. Rolul lor este să asigure un confort termic adecvat pentru laba piciorului. Așadar, cele destinate pentru excursiile de vară sunt confecționate din fire delicate, care asigură o respirabilitate excelentă și posibilitatea de termoreglare în timpul mersului pe bicicletă. Șosetele de iarnă sunt adesea concepute pentru a menține căldura în timpul mersului. Lâna merinos, care este adesea folosită în producția de șosete de iarnă, este de mare ajutor în acest caz.
  • Pantaloni lungi și pantaloni scurți de ciclism - atât pantalonii lungi, cât și pantalonii scurți de ciclism au un impact mare asupra confortului pe care îl avem pe bicicletă. Alegerea inserției potrivite în pantalonii scurți este aproape la fel de importantă ca și alegerea șeii. Datorită construcției speciale și inserției, mersul pe bicicletă în acești pantaloni nu provoacă o presiune neplăcută și ajută la parcurgerea unor distanțe lungi.
  • Șepci de ciclism - șepcile de ciclism sunt o parte integrantă a culturii ciclismului. Și, în ciuda faptului că șepcile clasice cu cozoroc sunt din ce în ce mai puțin folosite, căciulile de ciclism de iarnă sunt foarte populare.
  • Huse pentru încălțăminte – o modalitate excelentă de a evita achiziționarea de încălțăminte dedicată, dacă nu aveți probleme cu ciclismul iarna. Husele pentru încălțăminte de ciclism permit transformarea încălțărilor obișnuite într-o versiune de iarnă, care protejează împotriva vântului și - în mare măsură - a apei.
  • Mâneci și jambiere de bicicletă - aceste două elemente ale îmbrăcămintei de bicicletă, adică mânecile și jambierele de ciclism, sunt o completare perfectă pentru ținuta de primăvară sau de toamnă. Ele facilitează mersul pe bicicletă în perioada de tranziție, când poate fi rece de dimineață și cald după-amiază. Ocupă mult mai puțin spațiu decât un bluzon de ciclism, așa că sunt ușor de ascuns în buzunarul tricoului de ciclism după ce le scoateți.
To Top