Anvelope pentru biciclete

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 50

Anvelope pentru biciclete

Anvelopele de bicicletă sunt o alegere foarte individuală, mai ales dacă vorbim despre persoane care consideră bicicleta din punct de vedere al performanței. Cu toate acestea, indiferent de ce tip de ciclist sunteți, trebuie să vă amintiți să vă ajustați anvelopele la modul în care utilizați bicicleta și la condițiile în care mergeți. Anvelopele bine alese vă vor schimba deplasarea, o vor face mai sigură și chiar foarte confortabilă. Multe depind și de cantitatea de aer pe care o folosiți pentru a vă umfla anvelopele.

Ce anvelope ar trebui alese pentru bicicletă?

După cum am menționat în paragraful anterior, alegerea anvelopelor pentru bicicletă este o chestiune individuală și depinde de condițiile de drum. La urma urmei, o bicicletă de munte care circulă pe teren accidentat nu va folosi anvelope de șosea. O astfel de anvelopă pur și simplu nu va face față unei astfel de deplasări - probabil că va fi complet deteriorată înainte de a parcurge orice distanță pe ea.

De aceea, mai jos am pregătit o mică fișă de informații despre cum să alegeți anvelopele adecvate pentru bicicleta dvs.:

  • Biciclete de oraș - atunci când vă gândiți ce anvelope să alegeți pentru o bicicletă de oraș, trebuie să vă amintiți că trebuie să fie fiabile. Prin urmare, uneori nu merită să ne uităm la greutatea lor, ci la tehnologiile utilizate în producția lor. O anvelopă bună pentru o bicicletă de oraș trebuie să aibă o inserție anti-spargere - aceasta va reduce numărul de camere de aer perforate și vă va permite să vă bucurați de deplasare fără probleme.
  • Biciclete de turism - în cazul acestora, anvelopa trebuie în primul rând să fie fiabilă. La fel ca și în cazul bicicletelor de oraș, este important să aibă o inserție specială anti-spargere și să poată merge pe pietriș și pe alte drumuri mai puțin prietenoase. O alegere bună ar putea fi anvelopele de tip semi-slick, care sunt complet netede în centru și au blocuri ușoare pe lateral, care pot fi găsite și în anvelopele de mountainbike. Datorită acestui lucru, vor asigura rezistență scăzută la rulare pe asfalt, iar după părăsirea asfaltului, vor asigura aderență pe o suprafață ceva mai dificilă.
  • Biciclete gravel – în cazul bicicletelor de pietriș, merită să alegeți anvelope foarte asemănătoare cu cele folosite la bicicletele de turism. Anvelopele semi-slicksunt o alegere excelentă atât pentru pietriș, cât și pentru asfalt.
  • Biciclete de șosea - anvelopele pentru biciclete de șosea se caracterizează prin faptul că sunt aproape complet netede. Acest lucru se datorează faptului că acestea trebuie să asigure cea mai mică rezistență posibilă la rulare și să permită cea mai mare viteză posibilă. Din acest motiv, nu au banda de rulare cunoscută de la bicicletele de munte.
  • Biciclete MTB - în cazul bicicletelor MTB, alegerea anvelopelor poate schimba complet calitatea deplasării off-road. Anvelopele potrivite pentru mountainbike vă vor permite să parcurgeți segmente dificile din punct de vedere tehnic, să traversați porțiuni noroioase și alte obstacole naturale. Cel mai adesea, acestea sunt anvelope tubeless, adică anvelope concepute pentru a fi montate fără cameră. Acest lucru permite utilizarea unei presiuni mai mici, de aceea sunt mult mai bune în teren și, de asemenea, oferă o siguranță mai mare la deplasarea peste pietre și alte obstacole.
To Top