De munte

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 82

Biciclete de munte KROSS

Bicicleta MTB - perfectă pentru orice?

Bicicleta de munte este o bicicletă bună pentru orice? În funcție de anvelopele cu care va fi dotată bicicleta MTB, comportamentul acesteia în timpul mersului se poate modifica semnificativ. De aceea, bicicletele de munte sunt considerate cele mai universale. Veți putea merge pe ea fără probleme pe drumuri dure, asfaltate, dar vă veți putea deplasa și pe terenuri mai dificile.

Datorită versatilității bicicletelor de munte, această bicicletă este ideală pentru multe persoane. Mai ales când vine vorba despre o bicicletă pentru recreație, pentru că bicicletele MTB de curse, adică cele pe care se deplasează cicliștii KROSS Orlen Cycling Team, nu sunt cea mai bună alegere pentru începători și pentru persoanele care doresc să aibă o bicicletă care să funcționeze bine și pentru deplasarea zilnică spre serviciu.

Bicicletă de munte sau gravel?

O bicicletă de munte și o bicicletă gravel sunt foarte asemănătoare. Cu toate acestea, dacă intenționați să mergeți din când în când pe teren ceva mai tehnic, o bicicletă MTB tradițională cu amortizor poate fi o alegere mai bună.

De ce? Printre altele, datorită amortizorului, care îmbunătățește controlul asupra bicicletei pe teren dificil și facilitează depășirea obstacolelor care ar ridica în mod normal roata de pe sol. Un element important este, de asemenea, unitatea de acționare. În ultimii ani, bicicleta de pietriș s-a apropiat din acest punct de vedere de bicicleta de munte, dar MTB-ul are în continuare o gamă de viteze mult mai largă. Mai ales în cazul bicicletelor de performanță care permit urcarea chiar și celor mai abrupte pante de teren.

Ghidonul simplu, spre deosebire de ghidonul de cursieră provenit din ciclismul rutier, facilitează, de asemenea, controlul bicicletei la urcare sau coborâre în teren. De asemenea, dacă vă gândiți să vă deplasați în condiții ceva mai solicitante, merită să vă gândiți în primul rând la un mountain bike. Gravel este o alegere excelentă pentru teren ușor și excursii lungi cu bicicleta, dar va fi dificil să facă față acolo unde MTB-ul se simte în largul lui.

Ce bicicletă de munte merită aleasă? Tipuri de biciclete de munte

Bicicletele de munte, la prima vedere, nu se deosebesc prea mult unele de altele. Toate au amortizoare, dar diferă mai ales prin geometrie. În funcție de aplicație, putem deosebi:

  • Bicicleta MTB pentru plimbare pe teren ușor - este o alegere excelentă pentru majoritatea utilizatorilor pentru care ciclismul montan este asociat cu excursiile liniștite și cu plimbările prin pădure.
  • Bicicleta de performanță MTB XC - adică cea pe care participă la curse bicicliștii. Acționarea lor este adaptată pentru deplasare în condiții dificile, amortizorul ajută la depășirea obstacolelor - unele modele sunt echipate și cu amortizor în spate.
  • Biciclete MTB pentru femei - Nu există nimic care să împiedice femeile să folosească biciclete potrivite pentru bărbați. Cu toate acestea, ele se vor bucura din plin de mersul pe bicicletă, doar când vor pune mâna pe o bicicletă de munte pentru femei. Nu este doar o vopsea diferită. Include, de asemenea, componente adaptate la nevoile lor, cum ar fi șaua, un ghidon mai îngust, o tijă mai scurtă și brațe de manivelă ceva mai scurte.
  • Bicicletă de munte enduro - Bicicletele enduro sunt o combinație între o bicicletă XC și o bicicletă de downhill foarte specializată. Ele oferă o manevrabilitate excelentă în timpul coborârilor extrem de incitante în josul munților, dar și urcă destul de eficient tot felul de pante abrupte. Bicicleta enduro asigură o mulțime de distracție, complet diferită de cea pe care o oferă o bicicletă de munte tipică.
  • Bicicletă de munte trail - adică o enduro ceva mai cuminte. Bicicletele trail sunt o alegere excelentă dacă vă place să mergeți pe bicicletă la munte, dar la coborâri prețuiți stabilitatea și precizia direcției. Sunt relativ ușoare și destul de manevrabile. Dacă vă plac excursiile la munte de lungă durată, o bicicletă trail va fi perfectă pentru dvs.

 

To Top