Căști

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 41
Pagina

Căști pentru biciclete

Căștile pentru biciclete ar trebui să fie întotdeauna echipamentul de bază al fiecărui ciclist. Puteți renunța la îmbrăcămintea dedicată pentru ciclism, dar mersul fără cască este extrem de riscant. Aceasta este protecția de bază a ciclistului.

Căștile moderne de bicicletă au puțin de-a face cu soluțiile vechi. În prezent, acestea sunt elemente vestimentare extrem de estetice care oferă nu doar protecție, ci asigură și confortul termic al capului în timpul deplasării și sunt echipate cu numeroase dotări precum lumini de bicicletă montate în spate (ceea ce nu înseamnă că puteți renunța la cele care sunt deja montate pe bicicletă!). Unele modele au, de asemenea, seturi hands-free încorporate, care vor facilita convorbirile în timpul mersului!

Ce cască de bicicletă să alegeți?

Alegerea unei căști de bicicletă este o chestiune foarte individuală. Multe depind și de stilul preferat de mers și de tipul de bicicletă pe care îl avem. Desigur, nimic nu vă împiedică să purtați o cască de șosea aerodinamică atunci când mergeți pe o bicicletă turistică, dar nu va fi cea mai confortabilă soluție. De aceea, mai jos am pregătit o scurtă fișă pentru a facilita alegerea căștii adecvate:

  • Cască de tip nucă - acesta este un tip de cască foarte popular printre persoanele care preferă bicicletele de oraș. Oferă un nivel foarte ridicat de siguranță, dar datorită greutății sale și a numărului mic de orificii de ventilație, poate duce la disconfort în timpul mersului pe bicicletă.
  • Cască de bicicletă pentru mers recreațional - tipul de cască ales cel mai frecvent. Are un număr mare de orificii de ventilație, datorită cărora aerul răcește capul în timpul mersului. Foarte des, sunt echipate cu lumini roșii în spate și un cozoroc care protejează ochii de razele soarelui.
  • Cască de bicicletă pentru ciclism de performanță - folosită cel mai des de cicliștii rutieri și montani. Se caracterizează printr-o greutate foarte mică și orificii de aerisire concepute în așa fel încât să răcorească capul cât mai bine în timpul efortului. In plus, au porturi în care puteți pune ochelarii de ciclism atunci când nu aveți nevoie de ei.
  • Cască de șosea aerodinamică - acesta este un tip relativ nou de căști de bicicletă. Acestea sunt destinate în principal bicicliștilor de șosea (dar puteți întâlni și cicliști montani care aleg acest tip de cască). Datorită designului și formei sale speciale, minimizează rezistența aerului, ceea ce permite o deplasare mai rapidă cu mai puțin efort. Cu toate acestea, dezavantajul său este ventilația mult mai proastă în comparație cu alte căști de performanță. Acest lucru nu-i deranjează însă pe bicicliști, deoarece, în prezent, acesta este unul dintre modelele cel mai frecvent alese.
  • Casca enduro – acest tip de cască de bicicletă este destinat în special pentru persoanele care merg pe bicicletă la munte. Are partea din spate construită mult mai solid pentru a proteja cel mai eficient capul împotriva unei posibile căderi.
To Top