Portbagaje

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
3 Articole

Portbagaje

Cum să măriți utilitatea bicicletei? Este suficient să o echipați cu un portbagaj pentru biciclete, datorită căruia transportul lucrurilor suplimentare, a cumpărăturilor și a multor alte lucruri va deveni mult mai ușor. Mulți oameni când văd un portbagaj de bicicletă, se gândesc încă la accesoriile zgomotoase din secolul XX. Din fericire, tehnologia a avansat mult și soluțiile moderne de acest tip sunt ușoare, ușor de instalat și, mai presus de toate, nu fac zgomot la fiecare denivelare.

Un portbagaj de bicicletă este nu numai o modalitate excelentă de a transporta articolele necesare pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu sau cumpărăturile făcute în drum spre casă. Este, de asemenea, o oportunitate de a vă extinde imaginația și de a nu vă limita la parcurgerea traseelor cu degetul pe hartă. Atașați saci la portbagaj, alegeți o destinație pe hartă și porniți într-o expediție de neuitat cu bicicleta. Poate să dureze o zi, două sau chiar o săptămână. Descoperirea țării pe bicicletă, posibilitatea de a petrece noaptea în aer liber și de a mânca în mijlocul pădurii sunt experiențe care nu vor fi înlocuite nici măcar de cea mai bună excursie all-inclusive.

Cum să alegeți un portbagaj de bicicletă

Alegerea portbagajului de bicicletă depinde foarte mult de tipul de bicicletă pe care o dețineți. Din păcate, nu oricine îl poate instala cu ușurință, iar pentru unii nu este absolut recomandat. Dar să începem cu alegerea portbagajului de bicicletă în funcție de tipul de bicicletă pe care îl aveți:

  • Biciclete turistice și de oraș - montarea în cazul acestora este extrem de simplă. Aproape toate modelele au orificii dedicate pentru înșurubarea unui portbagaj de bicicletă. De aceea, acesta este atașat foarte sigur și se evită zgomotul atunci când vă deplasați pe teren accidentat. Bicicletele de turism și de oraș sunt cea mai bună alegere dacă doriți să vă echipați cu un portbagaj de bicicletă.
  • Biciclete de pietriș - în cazul bicicletelor gravel, există două opțiuni pentru montarea unui portbagaj, care depind de faptul dacă producătorul a prevăzut bicicleta dvs. cu orificii pentru montarea portbagajului. Dacă da, atunci alegerea este simplă. Selectați un portbagaj conceput pentru acest tip de atașare. Dacă, în schimb, bicicleta nu are astfel de orificii, soluția poate fi un portbagaj montat pe tija de scaun. Nu este o soluție la fel de fiabilă ca montarea directă pe cadru - portbagajul se va mișca ușor în timpul deplasării. Nici nu va putea suporta aceeași greutate. De asemenea, trebuie să vă asigurați că este echipat cu o tijă de șa din aluminiu. Este posibil ca tija de șa din carbon să nu reziste la greutatea suplimentară și să se rupă.
  • Biciclete de performanță – indiferent că vorbim de biciclete de șosea, de munte sau de triatlon, acestea nu sunt adaptate la montarea portbagajelor de bicicletă. De regulă, sunt structuri adaptate pentru o anumită greutate și scopuri foarte specifice, de aceea montarea unui portbagaj poate face ca mersul pe acest tip de bicicletă să nu fie confortabil, iar în unele cazuri poate fi chiar periculos!
To Top