Rutiere

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 29
Pagina

Biciclete de șosea KROSS

Cum să alegeți o bicicletă de șosea?

Când vă întrebați cum să alegeți o bicicletă de șosea, trebuie în primul rând să decideți ce tip de frână va fi prezentă pe bicicleta dvs. Frânele cu disc sunt acum standard, dar bicicletele de șosea cu frâne tradiționale cu etrier sunt încă disponibile.

Acest lucru este, evident, o mare simplificare. Ca și în cazul bicicletelor MTB, există diferite tipuri de biciclete de șosea disponibile. Cele mai populare sunt bicicletele endurance, adică cele adaptate pentru ore lungi de mers pe asfalt. Acestea sunt, de asemenea, o alegere excelentă pentru majoritatea persoanelor, în special pentru cei care nu plănuiesc să participe la curse. Permite luarea unei poziții confortabile și relaxate. La cealaltă extremă se află bicicletele de șosea mai performante de tip Aero și Race. Aceste biciclete sunt optimizate pentru a atinge viteze mari și pentru a maximiza puterea transmisă prin unitatea de acționare a bicicletei.

Prin urmare, cel mai bun sfat pentru alegerea unei biciclete de șosea este să luați în considerare pentru ce veți folosi bicicleta. Dacă doriți doar să parcurgeți kilometri și să vă bucurați de excursii, alegeți o bicicletă de șosea endurance. Cu toate acestea, dacă alegeți ciclismul rutier de înaltă performanță, o bicicletă Aero sau Race va fi mai bună pentru dvs.

Bicicletă de șosea sau gravel?

Dacă plănuiți să mergeți mai ales pe asfalt și să participați la antrenamente de grup cu alți bicicliști de șosea, o bicicletă de șosea va fi cea mai bună alegere. Doar aceasta vă va permite să vă familiarizați pe deplin cu ciclismul.

Bicicletele de pietriș și de șosea au multe lucruri în comun. Accesoriile, componentele și roțile lor pot fi folosite interschimbabil. Totuși, așa cum se întâmplă de obicei, deosebirile important sunt ascunse în detalii. Iar aceste detalii sunt constituite de geometrie. O bicicletă de șosea, chiar și una de tip endurance, încurajează ciclistul să ia o poziție ceva mai agresivă. Datorită acestei poziții, poate tăia aerul mai ușor și poate atinge vitezei mai mari. Datorită anvelopelor aplicate, care sunt aproape fără bandă de rulare, se descurcă bine și pe asfalt dur.

O bicicletă de tip gravel înseamnă o altă filozofie de deplasare. În cazul acestor biciclete, mai ales datorită faptului că sunt concepute pentru a se deplasa în teren, sunt ceva mai stabile și permit luarea unei poziții mai relaxate. De asemenea, au numeroase orificii de montare care permit atașarea unor saci suplimentari, genți suplimentare sau diverse accesorii precum apărătoare împotriva noroiului. Sunt potrivite și pentru montarea unor anvelope mai largi. Majoritatea bicicletelor de șosea nu vor permite montarea unei anvelope cu o lățime mai mare de 30 de milimetri. O bicicletă de pietriș permite montarea unor cauciucuri mult mai largi, iar dacă alegeți roți de 27,5 inch, puteți folosi chiar și o anvelopă MTB!

Cum să alegeți o bicicletă de șosea potrivită la înălțimea dvs.?

Alegerea primei biciclete de șosea este o necunoscută pentru multe persoane. Există multe ghiduri pe internet care să vă ajute în luarea deciziei, dar, adesea, aceste informații sunt dificil de aplicat dacă nu știți ce detalii sunt importante. Puteți apela la servicii precum bikefitting, unde puteți verifica pe o bicicletă specială dacă dimensiunea dată a cadrului s-ar potrivi formei corpului dumneavoastră.

Cu toate acestea, nu toate studiourile de bikefitting oferă o astfel de opțiune. Prin urmare, ca și în cazul alegerii hainelor, la bicicletele de șosea, se folosesc mărimi de la XS la XL, uneori interschimbabile cu numerotarea în intervalul de la 48 la 64 (sau altele). Cum să alegeți o bicicletă de șosea la KROSS? Înălțimea ta va fi de ajutor. Comparați-o cu tabelul de pe pagina modelului dat pentru a putea decide cu privire la dimensiunea cadrului.

To Top