Componente

Filter by
Vizualizare ca Grila Lista
Articolele 1-12 din 50

Componente

Componentele de bicicletă sunt părți esențiale ale oricărei biciclete. Fără ele, mersul cu bicicleta poate fi mult mai puțin confortabil și, în unele cazuri, chiar imposibil. Acestea includ o gamă largă de piese, cum ar fi mânere de bicicletă, camere de aer și roți de bicicletă. Totuși, acestea nu sunt numai piesele vizibile cu ochiul liber. Includem în această categorie și rulmenții de ghidaj sau, de exemplu, suporturile.

În funcție de calitatea componentelor, puteți îmbunătăți semnificativ calitatea și viteza deplasării dumneavoastră. De exemplu - un pedalier de înaltă calitate vă va permite să puneți mult mai puțină forță în propulsarea bicicletei. De asemenea, merită să vă amintiți să verificați periodic componentele individuale. Mai ales dacă mergeți cu bicicleta în condiții nefavorabile, mai ales iarna. Sarea care, din păcate, este încă foarte des folosită pentru acoperirea trotuarelor și pistelor de biciclete, nu este bună pentru bicicletă. Uneori, o bicicletă pe care s-a mers în fiecare zi pe tot parcursul iernii este într-o stare mult mai proastă decât credem. Prin urmare, este important să vă întrețineți bicicleta după iarnă și să înlocuiți componentele uzate.

Ce piese ale bicicletei trebuie înlocuite în mod regulat?

Nu există un răspuns cert la întrebarea cât de mult rezistă piesele de bicicletă. Totul depinde de modul în care mergem pe bicicletă și de cum o întreținem. Foarte mult depinde și de calitatea pieselor care au fost folosite pentru a o asambla. Deci, ce piese de bicicletă trebuie înlocuite în mod regulat?

În primul rând, pedalierul, mai ales dacă folosim sistemul Shimano Hollowtech, adică cu rulmenți externi. Întreținerea inadecvată și ratarea momentului potrivit pentru înlocuire pot fi asociate cu probleme semnificative. Nu numai în ceea ce privește forța care va fi necesară pentru a propulsa bicicleta. Rulmenții uzați pot deteriora manivela, iar înlocuirea acesteia poate fi costisitoare. De asemenea, merită să verificați în permanență starea rulmenților de cârmă. Întreținerea sistematică, în special eliminarea jocului pe rulmenți, vă va permite să aveți grijă nu numai de această parte. Având grijă de acest element, aveți grijă și de cadrul bicicletei și de siguranța dvs.

De asemenea, este important să acordați atenție roților bicicletei. Dacă bicicleta este echipată cu frâne pe jantă, merită să verificați gradul de uzură al suprafeței de frânare.

Rețineți că nu trebuie să aveți toate cunoștințele necesare pentru service-ul bicicletei. Pentru asta sunt punctele noastre de service pentru biciclete.

To Top