0%

În sfârșit a sosit primăvara! În împrejurări naturale atât de frumoase, vrei să ieși pe bicicletă și, cu atât mai mult, vrei să-ți duci copilul într-una dintre numeroasele excursii de neuitat. Totuși, dacă nu știi cum să transporți comod și confortabil copilul pe un scaun de bicicletă, ți-am pregătit un ghid perfect care te va ajuta să găsești răspunsul la această întrebare. Începem!

Scaun de bicicletă - de când ar trebui să luați copilul la plimbări cu bicicleta?

Cauți o alternativă confortabilă la mașină, dar nu știi cum să transporți copilul în siguranță cu bicicleta? Sau poate vrei să-ți duci copilul într-o călătorie lungă cu bicicleta, în timpul căreia îi vei arăta cele mai frumoase colțuri ale țării noastre? Și nu numai! De astăzi… Poți totul!

În postarea de astăzi vă voi prezenta subiectul scaunelor de bicicletă. Citește cum te pot ajuta în treburile zilnice și să te bucuri de weekend. Începem!

De când poate un copil să meargă pe scaunul de bicicletă?

Nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea pusă în titlu. La urma urmei, trebuie să știm că fiecare copil se dezvoltă într-un ritm diferit. Cu toate acestea, există câteva sfaturi care pot să îți sufle că, copilul este gata să merge pe scaunul de bicicletă. În primul rând, copilul ar trebui să stea independent și stabil în picioare De asemenea, trebuie să fie capabil să țină sigur capul în poziție vertical. De aceea te sfătuiesc să nu-ți pui copilul in scaun încă de la primele încercări reușite de a se așeza singur. Merită să mai așteți puțin și să-i dai timp să se obișnuiască cu această nouă abilitate. Va fi timp pentru excursii cu bicicleta!

Dacă dorești să iei într-o excursie cu bicicleta un copil care nu poate sta în picioare în mod independent, o mai bună alegere poate fi o remorcă de bicicletă. Un exemplu de astfel de construcție este KROSS Libertate.

Cum să alegi un scaun de bicicletă pentru copil

Un scaun de bicicleta potrivit pentru un copil este o alegere extrem de importanta! Cu toate acestea, înainte de a trece la alegerea unui scaun pentru copii pentru a asigura cel mai mare confort posibil, merită să vezi mai întâi cum să-l montezi pe bicicletă. Scaunele pot fi, de asemenea, împărțite în două tipuri - montate pe tubul de sub șa și pe portbagaj. Alegerea celui potrivit depinde dacă bicicleta ta este echipată cu un suport pentru biciclete sau dacă intenționezi să îl montezi pe bicicletă. Cu toate acestea, trebuie să ții minte că nu orice scaun montat pe portbagaj poate fi potrivit cu cel de pe bicicleta ta. Lățimea platformei portbagajului este importantă - unele scaune sunt adaptate pentru mai înguste, iar altele la mai late.

În cazul scaunelor montate pe tija de sub șa, cel mai important lucru este, după cum am mai scris ca, cadrul să fie din aluminiu sau otel și are o formă rotunjită. Majoritatea bicicletelor de turism și de oraș sunt realizate din astfel de tuburi, dar dacă intenționați să le montați pe o bicicletă MTB sau de șosea, merită să verificați în prealabil dacă clema de montare poate fi montată pe cadru.

In primul rând recomand ca scaunul sa fie adaptat la bicicleta, nu bicicleta la scaun. Ține minte că cea mai bună bicicletă pentru aceasta este cea cu un cadru din aluminiu sau oțel care are un tub de șa rotund. Din păcate, dacă ai o bicicletă din carbon, îți recomand să folosești o remorcă de bicicletă. Carbonului nu-i place să fie strâns cu prea multă forță, iar montarea scaunului poate ajunge să strice cadrul bicicletei.

Ce scaun de bicicletă merită ales?

Există multe scaune de bicicletă disponibile pe piață care diferă din punct de vedere a soluțiilor utilizate. Modelele individuale se caracterizează și prin diverse facilități atunci când vine vorba de posibilitatea demontării bicicletei când nu mai este necesară. De asemenea, revenind la întrebarea, ce scaun de bicicletă să alegi pentru copil?

Primul și cel mai important criteriu ar trebui să fie siguranța copilului Tău. Reține că scaunul este echipat cu un certificat corespunzător, iar pentru Polonia este EN-14344. Înseamnă că scaunul este destinat utilizării cu o bicicletă clasică sau electrică și permite transportarea copilului cu o greutate de la 9 până la 22 de kilograme.

La fel de important este ca scaunul să fie echipat cu centuri de siguranță. Un standard nescris sunt centurile în trei puncte. Cu toate acestea, merită să țineți minte că cele cu cinci puncte îl ajută pe copil să-și mențină silueta corectă în scaun. Asigură-te că modelul selectat este echipat și cu suporturi pentru picioare reglabile cu curele care vor împiedica picioarele copilului să se prindă de roata din spate a bicicletei. Unele scaune au și reflectoare suplimentare pentru a mări vizibilitatea pe șosea.

De asemenea, merită să acorzi atenție faptului că tetiera scaunului este puțin mai înaltă. Acest lucru nu numai că va asigura un confort mai mare pentru copilaș, ci va susține și capul atunci când va fi nevoie. Un mecanism interesant și disponibil pe piață, cu care este echipat, printre altele, scaun de bicicleta KROSS Guppyeste este sistemul RS. Permite înclinarea spătarului cu 20 de grade, ceea ce îmbunătățește eficient confortul copilului în timpul plimbării și îl ajută să găsească cea mai confortabilă poziție pe scaun.

Copilul trebuie să poarte cască pe scaunul de bicicletă?

O întrebare foarte frecventă pe care mulți părinți și-o pun mereu este dacă copilul ar trebui să aibă sau nu o cască în timp ce merge pe un scaun de bicicletă. Din nou, răspunsul nu va fi clar și va fi: depinde.

Mulți experți recomandă deplasarea cu cască. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că scaunele de bicicletă sunt foarte adesea conturate într-un mod care împiedică o plimbare confortabilă cu protecție suplimentară a capului. Capul bebelușului se poate apleca dar nu neapărat înainte, garantând astfel disconfort și tensiune. Prin urmare, punerea unei căști pe capul unui copil într-un scaun de bicicletă poate implica unele dificultăți în asumarea unei poziții confortabile în timpul plimbării. Este de remarcat, însă, că majoritatea testelor de siguranță efectuate pe scaunele auto nu includ casca pe capul copilului.

Țineți minte că de fiecare dată aceasta este o decizie individuală a părintelui. Dacă copilul ar trebui să poarte o cască pe scaunul de bicicletă? Tu decizi!

Pleacă într-o excursie cu copilul tău

Indiferent dacă duci copilul la grădiniță într-un scaun de mașină sau îl duci într-o excursie cu bicicleta, nu uita să-l pregătești mai întâi pentru noua experiență. Un scaun de bicicletă este un plus grozav pentru bicicleta ta, care îți va permite să experimentezi noi aventuri și să vizitezi multe locuri minunate! Este bine să începi de la plimbări scurte care vor pregăti copilul la utilizarea scaunului. Datorită acestui lucru, vei fi sigur că copilul tău îi va place plimbarea la fel de mult ca și ție!