0%

Ai cumpărat prima bicicletă MTB, cască și te întrebi ce pași ar trebui să faci în continuare? Nu vă faceți griji, mulți oameni au trecut prin asta, chiar și cei mai buni cicliști ai noștri din echipa KROSS Orlen Cycling. Bineînțeles, nu vei fi imediat ca Bartek Wawak sau Ondrei Cink, dar cu puțină perseverență poți obține o plăcere enormă urcând urcușuri abrupte pe o anvelopă largă, iar la coborâri, nu te teme că tehnica ta de ciclism va contribuie la distrugerea bicicletei.

În primul rând - o cască de bicicletă

Fiecare cursă reușită începe cu punerea unei căști. Știu că mulți oameni încă renunță la această protecție a capului, dar pe teren nu se glumește! Mersul pe o bicicletă MTB nu necesită o cască specializată - orice cască pe care o ai va fi binevenită. Dacă totuși, vrei să te bucuri pe deplin de condus și să ai grijă deplină de siguranța ta, merită să o alegi pe cea care este dedicată disciplinei pe care o practici.

Casca MTB are încorporată cu mult mai puternică - comparativ cu, de exemplu, o cască de drum - partea din spate. Datorită acestui lucru, protejează eficient părțile capului care sunt cele mai expuse în timpul conducerii. Un element foarte comun al echipamentului căștii este și vizorul, care protejează ochii de soarele care pătrunde prin desișul de frunze în timpul călăriei în teren.

Biciclete MTB pentru începători

Dacă nu aveți încă o bicicletă MTB, vă puteți întreba cum să vă începeți aventura cu MTB. Și cu multe dintre părerile care se găsesc pe internet și în grupurile de știri, nu aveți nevoie de o bicicletă cu o transmisie completă Shimano XTR sau SRAM Eagle. Și aceste sisteme de propulsie poate uneori costa la fel de mult de ca și o bicicletă mai scumpă.

Bicicletele MTB pentru începători ar trebui, înainte de toate, să fie echipate cu frâne cu disc - acesta este în prezent unul dintre standardele aplicabile care permite controlul deplin al bicicletei în teren. Pentru ca tu să simți bucuria călăriei și a învinge pe poteci montane, nu ai nevoie de un angrenaj care să deservește douăsprezece trepte sau de un cadru din cel mai ușor carbon. Tot ce ai nevoie este o bicicletă din aluminiu pe care, pe măsură ce abilitățile tale se dezvoltă, o vei putea face upgrade cu noi componente care se vor potrivi cel mai bine stilului tău de condus. Recomandarea noastră pentru punctul de plecare perfect pentru o aventură de ciclism montan mai competitiv este KROSS Level 6.0, dacă totuși dorești să folosești aspectele mai turistice ale ciclismului MTB, linia de biciclete KROSS Hexagon sau Lea poate fi o soluție mai bună.

Tehnici de bază ale ciclismului montan

Tehnica ciclismului montan este o gamă foarte largă de abilități pe care le vei învăța treptat și în timp. Multe depind și de ce tip de bicicletă MTB alegi până la urmă. Mai jos, însă, aș dori să-ți împărtășesc câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care le-am putut aduna de la participanți noștri din echipa KROSS Orlen Cycling:

  • Relaxează-te - nu este nimic mai rău în timpul conducerii decât teama de orice obstacol sau mersul în pantă. Teama că nu vei face față unui anumit element al traseului în timpul călătoriei te va lipsi efectiv de plăcerea de a conduce.
  • Ține minte că ai frâne - frânele cu disc hidraulice de pe MTB sunt o invenție excelentă. Datorită acesteia, puteți controla cu ușurință bicicleta în toate condițiile și în orice moment. Cu toate acestea, trebuie să ții minte că acestea oferă o putere de frânare foarte mare, așa că trebuie să înveți cum să le folosești corect. Nu strângeți degetele pe maneta de frână - acest lucru poate duce la o situație periculoasă. Țineți minte ce am menționat mai sus - relaxați-vă! Fiind relaxat pe bicicletă, îți va fi mai ușor să mergi.
  • Alegeți presiunea corectă în anvelope - Anvelopele pentru mountain bike nu trebuie să fie dure. Acesta este unul dintre vechile mituri conform cărora o anvelopă trebuie să fie la fel de tare ca piatra. Datorită presiunii mai mici în anvelope, vei putea depăși obstacolele mai ușor și vei avea, de asemenea, o aderență mai bună în timpul conducerii. Și cu cât aderența este mai bună, cu atât siguranța este mai mare.
  • Ai grijă de poziția corectă pe bicicletă - Când mergi pe bicicletă de munte, multe depind de poziția pe care o ai pe bicicletă. De aceea trebuie să ai grijă ca aceasta să fie cât mai bună. Alegeți corespunzător înălțimea șeii și poziția acesteia pe axa față-spate. Acest lucru îți va fi mai ușor să manevrezi bicicleta.
  • Respiră! - Nu uita niciodată să respiri în timp ce conduci. S-ar putea ca acest sfat să vi se pară puțin amuzant, dar atunci când vei începe aventura cu MTB-ul, o mulțime de lucruri te pot copleși. Având grijă de respirația corectă, îți vă va fi mai ușor să te relaxați.

Sau poate pedale SPD?

Ciclismul montan este adesea echivalat cu pedalele fără clips. Este un plus perfect pentru orice bicicleta, dar daca abia începi aventura cu acest sport, merită să aștepți puțin înainte de a le instala. Acomodează-te, mai întâi, cu noua ta achiziție și câștigă puțină încredere în teren pe pedalele platformei. Pentru utilizarea clipsurilor vei avea timp mai târziu

Explorează cele mai frumoase aspecte ale lumii noastre

Ciclismul montan îți permite să cunoști lumea dintr-o perspectivă complet diferită. Îți permite să mergi acolo unde nici o altă bicicletă nu se poate descurca. Farmecele pădurilor și vârfurilor muntoase abia așteaptă să le descoperi. Dar nu trebuie să faci asta chiar acum. Aceste cele mai frumoase locuri te vor aștepta după ce dobândești abilitățile corespunzătoare și să le poți vedea. De asemenea, urcă-te pe MTB-ul Tău și exersează acum cele mai esențiale elemente ale tehnicii de ciclism!