0%

Primăvara se apropie cu pași mari! Se vede, se aude, se simte! Din ce în ce mai des vei vedea după trezire că temperatura aerului este pozitivă, iar soarele va fi mai cald pe zi ce trece. Prin urmare, dacă vă întrebați cum arată o revizie unei biciclete după o pauză de iarnă, acest text este doar pentru tine!

 

Contrar aparențelor, pregătirea unei biciclete pentru plimbare după o pauză de iarnă nu este atât de dificilă și cu puțină abnegație și datorită câtorva instrumente o poți face acasă. Și dacă decizi că este o sarcină prea dificilă, vă puteți duce bicicleta la unul dintre showroom-urile KROSS. Înainte de a ajunge la acel punct, totuși, să parcurgem toți pașii pentru a ne bucura de plimbarea cu bicicleta de primăvară.

Ce scule ar trebui să pregătesc pentru bicicletă?

Pentru a pregăti o bicicletă pentru o plimbare, nu aveți nevoie de toate sculele pentru biciclete care se găsesc de obicei în ateliere. De bază vor fi cheile de tip imbus, datorită cărora veți putea verifica strângerea șuruburilor individuale. De ajutor vor fi, de asemenea, un degresant și un ulei pentru lanț. Dacă intenționați să înlocuiți cablurile de frână sau cablurile de viteze, merită să aveți și instrumentele adecvate la îndemână pentru a le scurta.

Cum să curățați sistemul de acționare al bicicletei după iarnă?

Dacă nu ai circulat de mult timp, cum ar fi toată iarna, ar putea fi o idee bună să curățați sistemul de acționare. Îndepărtarea lubrifiantului vechi și a murdăriei de pe lanț va avea un efect pozitiv nu numai asupra vieții sale, ci și asupra funcționării mai silențioase. Curățarea lanțului este, de asemenea, un moment bun pentru a-i arunca o privire mai atentă - indiferent dacă este ruginit sau scos. Lanțul ruginit trebuie înlocuit imediat, iar scoatere lanțului trebuie verificată folosind un instrument special - un calibre de lanț. În cazul în care a fost îndepărtat, înlocuiți-l și cu unul nou.

Ei bine, dar cum poate fi curățată bicicleta acasă? În special, fără riscul de a murdări podeaua? Răspunsul la această întrebare este dispozitivul de curățare a lanțurilor de biciclete Clean Box. Principiul său de funcționare este simplu - turnați un degresant precum KROSS D3 și învârtiți manivela de câteva ori. Dispozitivul curăță foarte bine lanțul cu ajutorul periilor și previne murdărirea încăperii în care vă aflați La sfârșit, ștergeți lanțul cu o cârpă și puneți un ulei nou. Primăvara, vă recomandam folosirea uleiului pentru condiții umede.

Cum pot fi verificate  mișcările în gol pe bicicletă?

Pregătirea unei biciclete pentru mers nu înseamnă doar curățarea și lubrifierea unității de acționare. Este, de asemenea, o privire atentă asupra tuturor elementelor care pot prezenta mișcare în gol. Cum ar fi, de exemplu, furca. Indiferent dacă ai o bicicletă cu amortizor sau furcă rigidă, de asemenea, pot apărea jocuri în gol. Lăsarea acestora va avea ca rezultat o manipulare mai proastă și mai dificilă a bicicletei, dar și - în cazuri foarte extreme - deteriorarea capului cadrului sau ruperea tubului de direcție.

Pentru a preveni acest lucru, trebuie să strângeți frâna față și să balansați ușor bicicleta înainte și înapoi, ținând cealaltă mână pe capul cadrului. Dacă simțiți o mișcare ușoară a furcii, va fi necesar să desființați acest joc în gol. În teorie, acesta este un proces foarte simplu, mai ales dacă știi ce tip de cârme ai. Cu toate acestea, vă recomandăm să mergeți la un centru de service autorizat KROSS, care va elimina acest joc în câteva momente. Lista punctelor KROSS poate fi găsită pe acest site.

Înlocuirea cablurilor și a carcaselor pe bicicletă

De asemenea, merită ca înainte de sezon să înlocuiți cablurile și armura de pe bicicletă. Este un element foarte des trecut cu vederea de pregătire a bicicletei pentru sezon, dar este foarte important! Liniile și armura bune și proaspăt revizuite au un efect foarte pozitiv asupra operațiunii de schimbare și frânare. Acest lucru este deosebit de important în cazul bicicletelor echipate cu frâne hidraulice cu disc - în cazul acestora, necesitatea înlocuirii cablurilor este mai puțin frecventă, dar merită să verificați dacă sistemul nu a devenit etanș pe timpul iernii. Cu siguranță vei observa cu ușurință diferența de putere de oprire dacă acest lucru s-a întâmplat cu bicicleta ta. Maneta frânei ajunge chiar la ghidon, iar bicicleta nu se oprește? Este un semnal pentru a verifica sistemul de frânare.

Când începeți să circulați primăvara, acordați atenție și stării garniturilor de frână. Nu sunt excesiv de uzate? Uitați-vă bine la ele și vedeți dacă mai puteți vedea toate semnele care vă spun când să le înlocuiți. Starea adecvată a garniturilor înseamnă siguranța ta în timpul plimbărilor cu bicicleta - fără ele nu vei frâna! De asemenea, cele excesiv de uzate pot deteriora discurile de frână sau suprafața de frânare în cazul frânelor pe jantă.

Nu vrei să faci singur revizia?

Daca nu vrei sa faci singur revizuirea sau nu te simți in măsura, merită să te gândești să duci bicicleta la un centru de service specializat care o va face pentru tine. Mulți dintre ei te vor elibera de nevoia de a-ți pregăti bicicleta pentru sezon, preluând toate responsabilitățile și oferindu-ți o bicicletă în stare de funcționare și pregătită pentru drum. În multe cazuri, aceasta economisește foarte mult timp, mai ales dacă aveți o mulțime de responsabilități în minte. Și uneori este mai bine să mergi înainte și să te bucuri de plimbare cât mai curând posibil. În caz contrar, s-ar putea să întâmpinați o situație în care va fi mijlocul verii și bicicleta încă nu este gata de mers. Iar la acest lucru nu pute să reziste niciun biciclist pasionat.